Vasile Ciobanu s-a nascut pe 8 februarie 1971 in comuna Malovat, Mehedinti, unde a urmat si primele clase la scoala din localitate.

Vasile este mezinul familiei; aici, in satul de pe malul Dunarii a invatat primul cantec – “Ma uitai la rasarit” – pe care maicuta lui il stia de la privighetoarea Gorjului – Maria Lataretu.

“Din familie nimeni nu a cantat in afara de mama, pe ea o mostenesc, cred ca tare s-ar bucura sa ma auda acum; nu pot spune ca sunt o vedeta, dar am reusit sa-mi cladesc un nume…si vai, cate am patimit…” – spunea Vasile intr-un interviu.

Debutul pe scena a avut loc in cadrul serbarilor scolare – inca din 1983 – la Casa Pionierului, prilej cu care a fost remarcat si mai apoi indrumat de catre profesorii sai pe calea desavarsirii talentului sau.

Anul 1986 il gaseste ca membru al ansamblului Izvorasul din Drobeta Tr-Severin. Pana in 1990 participa la numeroase turnee si schimburi culturale in Iugoslavia precum si la concursurile de folclor din tara, iar numeroasele premii obtinute sunt o dovada a talentului sau si a repertoriului original.