Interpret de folclor din zona Olteniei. S-a nascut pe 13 septembrie 1984 la Corabia in judetul Olt. A absolvit Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Corabia.

Cântă de la vârsta de 3 ani, pentru că a crescut în casă cu muzica populară, mama fiind solistă, iar tatăl – acordeonist. A absolvit Şcoala Populară de Artă din Slatina (secţia nai) şi a participat la numeroase concursuri şi festivaluri.

Castigatoarea marelui premiu al Festivalului national “Maria Tanase”, editia a XXII-a.

Castigatoarea marelui premiu al Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, editia 49, 2016

Mamă a trei copii, ZORINA BĂLAN se împarte între viaţa de familie și muzică. A câştigat, de-a lungul timpului, numeroase premii: în anul 2011 — Trofeul Festivalului Național de Folclor „Maria Ciobanu” (Rm. Vâlcea), Trofeul Festivalului Național de muzică lăutărească veche „Zavaidoc” (Pitești), precum şi titlul „Vocea Populară a Olteniei 2012″. Totodată, timp de patru ani, a studiat naiul la Corabia. În Festivalul-concurs „Maria Tănase” a interpretat balada „Gruia lui Novac”, preluată de la mama sa, şi hora „Nu e român ca olteanul”, culeasă de pe Valea Dunării, de la un lăutar.