Inscrieri si regulament pentru cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului – Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“!

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, în parteneriat cu TVR Craiova, TVR 3 și TVR Internațional organizează, în perioada 13 – 17 noiembrie 2017, cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului – Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“. Evenimentul va avea loc la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrului Național „Marin Sorescu“, în următorul program: luni – vineri: 11:00 – 19:00 și sâmbătă – duminică: 12:00 – 19:00.

Preț bilet: 30 lei / prima seară, 30 lei / a doua seară,  40 lei / a treia seară.

Concurenții, soliști vocali și instrumentiști, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, se pot înscrie până la data de 12 noiembrie 2017. Regulamentul și fișa de înscriere se găsesc pe http://traditiidoljene.ro/index.php/evenimente/80-evenimente/81-festivalul-maria-tanase și pe https://www.facebook.com/cjcpct.dolj/posts/814719898685484 .

În recital, pe scena celebrului festival, în serile de 15, 16 și 17 noiembrie, vor urca interpreți admirați de publicul craiovean, parte dintre ei cu destine legate de acest festival, care le-a deschis poarta spre lumea muzicii populare românești. Spectacolele vor începe  la ora 19:00, oră de la care TVR Craiova și TVR 3 vor transmite în direct festivalul.

Tradiţia organizării la Craiova a unui festival al muzicii populare româneşti, iniţiat în anul 1969 şi ajuns acum la cea de-a XXIV-a ediţie, este expresia împlinirii datoriei sacre de valorificare a unui gen artistic peren, păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletul tuturor românilor. Aparent, o ediţie ca oricare alta din cele XXIII desfăşurate până acum, ediţia din acest an marchează împlinirea a 48 de ani de viaţă ai Festivalului şi putem afirma că s-a scris deja… istorie. O istorie de care se leagă şi Cetatea Băniei, care, inteligent şi plină de devotament, a înţeles să „nască“ şi să „crească“ ceea ce a devenit ulterior marcă de identitate a locului – un festival naţional dedicat Marii Doamne a cântecului popular românesc, Maria Tănase.