Claudia Torop s-a născut in Alimpeşti Gorj,intr-o frumoasa zi de primavara, 10 martie 1967, zodia peşti, fiind rodul dragostei părinţilor ei, Gheorghe şi Elena.

Încă de mică a cântat la serbările şi concursurile şcolare, fiind apreciată pentru calităţile sale vocale deosebite.

„Am urcat pe scenă la 9 ani. Viorica Găman, învăţătoarea mea, a descoperit că aveam talent şi m-a ajutat, îndemnându-mă să particip la concursurile pentru copii. Nu am moştenit pe nimeni din familie, dar am atras atenţia. Când eram mică, începusem să cânt «Lie, lie,Ciocârlie». Mai târziu, am participat pentru prima dată la o emisiune televizată, realizată de Adrian Păunescu“, declară Claudia Torop. Interpreta spune însă că adevăratul debut a avut loc în cadrul concursului „Floarea din grădină“ , pe 3 octombrie 1989, unde a obţinut trofeul „Maria Lătăreţu“. După cum spunea cunoscuta prezentatoare a emisiunii „Tezaur folcloric“, Marioara Murărescu, „punctajul maxim acordat de juriu şi trofeul au răsplătit repertoriul, stilul curat de interpretare şi costumul de o rară frumuseţe pe care Claudia îl purta atunci“. „Din acel an, am început activitatea de profesionist. Am participat la nenumărate concursuri, de la care nu m-am întors niciodată fără premii. Am fost colaboratoare a emisiunii «Tezaur Folcloric»“, a precizat Claudia Torop. Artista a urmat cursurile Facultăţii de Tehnologie Chimică din Bucureşti, dar şi ale Şcolii Populare de Artă, secţia Etnografie şi Folclor. În prezent, este directoarea Clubului Elevilor din Bumbeşti-Jiu, unde a fondat grupul folcloric „Jiuleţul“, format din copii de la 8 la 15 ani. Grupul folcloric a participat la nenumărate concursuri naţionale şi internaţionale, reuşind să obţină premii importante. Cea care i-a moştenit talentul la cântat este fiica sa,Crina Elena în vârstă de 14 ani.

După ce a cochetat cu aproape toate ansamblurile din ţară, Claudia Torop a devenit, în 2005, angajata Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului“.  Artista de la Bumbeşti-Jiu participă în permanenţă la emisiunile radiourilor şi televiziunilor naţionale şi locale, fiind o prezenţă apreciată de public. Claudia a făcut parte şi din Orchestra Radioteleviziunii Române, avându-l ca dirijor pe Paraschiv Oprea, şi a colaborat cu Ansamblul profesionist „Plaiurile Oltului“, unde l-a avut ca dirijor pe Marin Constantin. Primele înregistrări le-a făcut la Radio Bucureşti, în anul 1990, imprimând zece piese împreună cu regretatul Marin Ghiocel.

„Ador călătoriile. Mă simt bine când sunt înconjurată de prieteni şi aş vrea să fiu mereu în preajma fiicei mele. Ador să fac cadouri şi să fiu naşă. Iubesc copiii şi sunt mândră că fiica mea interpretează muzică populară. Nu suport agitaţia. Oamenii care bârfesc nu se regăsesc în grupul meu de prieteni. Detest singurătatea şi, legat de acest detaliu, pot să spun că nu mă simt bine când beau cafeaua singură dimineaţa. Nu suport minciuna.“a declarat artista.

Din palmaresul Claudiei Torop putem spicui:

– Trofeul “Floarea din gradină” – 1989
– Primele înregistrări la Radio Bucuresti – 1990 – zece piese împreună cu regretatul Marin Ghiocel
– Trofeul “Maria Lătăreţu” – 1990
– Noi înregistrări la Radio Bucureşti – 1991 – alte zece piese sub bagheta lui V. Olmazu
– Locul I la “Topul tinerilor interpreţi” – 1992
– Primul album muzical – 1992 – o casetă audio alături de formaţia “Univers”
-Alături de Ansamblul Artistic Profesionist a avut ocazia de a pune in scenă alte genuri muzicale,prestaţia fiindu-i apreciată la nivel înalt.