Autobiografie

M-am nascut in orasul Craiova, judetul Dolj, intr-o familie iubitoare de foclor, in care cantecul popular avea un loc aparte,un loc de cinste. Primii ani ai coplilariei mele, pana la varsta scolara, i-am petrecut la bunici, in satul Racarii de Jos, unde lumea satului, cu ale sale valori de nepretuit, si cantecul, mi-au calauzit existenta si pasii inca din frageda pruncie.


Mai tarziu aveam sa constat ca primii ani de viata,definiti prin dragostea de frumos si de cantec, aveau sa joace un rol determinant in viata mea, atat ca OM cat si ca artist.


Am debutat la varsta de 5 ani, pe scena Cercului Militar Craiova, alaturi de Ansamblul Militar, condus cu maiestrie la acea vreme de regretatul Petre Stancuta,un muzician de marca si un om cu un suflet aparte, care m-a sustinut si totodata mi-a impartasit primele taine ale interpretarii vocale. Anii au trecut si am perseverat fiindca pasiunea pentru cantecera atat de puternica incat ea devenise o a doua mea natura de expresie. Am participat la Festivalul Cantarea Romaniei unde la 10 ani am luat locul intai la faza pe tara. Premiile obtinute, recunoasterea de care ma bucuram, m-au facut sa continui sa studiez, pentru a ma perfectiona. Am cantat in nenumarate randuri alaturi de Orchestra Invatamantului condusa de dirijor profesor Uta Ion. La 12 ani atat eu cat si fratele meu geaman,am castigat marele trofeu al Festivalului Pe fir de balada -Targu-Jiu editia a XIII -a, alaturi de Ansamblul Doina Gorjului condus la acea vreme de regretatul maestru Marin Ghiocel. Mai tarziu am abordat si alte genuri muzicale pe care le-am interpretat, zic eu, cu succes cum ar fi muzica usoara sau chiar opera, fiind angajat al Operei Maghiare din Cluj, unde am interpretat arii din opere celebre si prin studiu continuu m-am structurat in arta interpretarii vocale.


Dupa 10 ani m-am reintors la prima dragoste FOLCLORUL, care ma urmarise in toata aceasta perioada si am scos pe piata primul meu album in anul 2006 intitulat Sufletului meu prea putin i-am dat,cu maestrul Aurel Blondea la pupitrul orchestrei Doina Gorjului, album care s-a bucurat de un real succes si care m-a motivat sa nu ma opesc. Al doilea album, “Mi-as face casa de piatra”, l-am imprimat cu maestrul Marcel Parnica si Orchestra Doina Gorjului. Si de aceasta data publicul a apreciat cantece mele fapt pentru care nu pot decat sa ii multumesc si sa ma bucur nespus de mult!


Am in lucru un al treilea album in acest moment,care sper din tot sufletul sa va placa, sa va aduca bucurie in case si sa primiti ca si pana acum o farama din sufletul meu, daruita sufletelor dumneavoastra! Va mulumesc inca o data tuturor, va doresc sa aveti parte de sanatate si de tot ce e bun si frumos in aceasta lume!