Daniela Safta s-a născut pe 18 August 1976, copilărind pe plaiurile gorjenesti, în satul Hălăngesti,  com. Dănciulesti.
Daniela a îndrăgit cântecul  si costumul popular de mic copil, iar treptele de lemn ale casei din satul natal îi foloseau drept scenă,  aproape în fiecare seară.

Ea fost crescută de bunicii din partea mamei, astfel majoritatea timpului  din copilarie  a stat  alături de bunica  sa, care-i cânta si îi spunea poezii. Bunicul la rândul lui, a cântat  la contrabas într-o formatie de lăutari din partea locului. Cu sigurantă, Daniela  mosteneste talentul de la bunicii ei.

La 14 ani ajunge la Bucuresti, unde, în paralel cu studiile liceale, Daniela urmează si cursurile Scolii Populare de Artă, cu durata de 3 ani, perioadă în care a început să participe la festivaluri- concurs  obtinând multe permii importante.
Daniela Safta s-a evidentiat printr-o voce caldă si plină de sensibilitate, dar si prin chipul frumos: subtirică, înaltă, si cu ochii albastri. Toate aceste calităti  au fost însotite de multă muncă, perseverentă si de o aprigă dorintă si ambitie de a reusi.

În anul 1997, într-un spectacol realizat la Muzeul Satului din Bucuresti si  organizat de Liga Fiii Gorjului îsi face debutul Daniela Safta  alături de nume mari ale folclorului românesc Maria Ciobanu, Maria Loga, Valeria Arnăutu, Angela Săftoiu,Mihai Constantinescu, si multi altii, având în spate, de asemenea o orchestră renumită : Doina Gorjului- dirijor Marin Ghiocel.

La doar câteva zile după acel spectacol, Daniela a fost invitată în prima ei emisiune televizată la Antena1. Neavand însă nicio imprimare audio a vreunei piese, a înregistrat primul ei cântec live –după care a filmat cu orchestra lui Radu Simion.

De-a lungul carierei sale artistice, Daniela a cules, dar a si creat cântece frumoase pe care le-a adus în fata publicului său pe suport audio (album si CD), dar si prin prezenta sa  în cadrul a numeroase emisiuni TV sau radiofonice ,spectacole,petreceri private.

Repertoriul ales cu seriozitate de solista Daniela Safta cuprinde cântece oltenesti, specifice zonei în care a copilărit, abordând variate teme precum : dragostea, dorul, natura, casa părintească, copilăria etc., dar si cântece de petrecere si voie bună.

A fost invitată  în toate emisiunile cu specific folcloric de la radio (posturi locale si nationale) si televiziune (Antena1, ProTV, PrimaTV, TVR, KanalD, Etno si Favorit ),  unde s-a bucurat de mare succces, câstigând repede simpatia publicului.

A colaborat cu multe ansambluri profesioniste alături de care, Daniela Safta a efectuat numeroase turnee atât în tară cât si în străinătate: Turcia, Germania, Spania, Italia, locuri în care a reprezentat cu drag România si s-a bucurat de mare succes.

Pentru viitor Daniela Safta pregăteste multe surprize muzicale pentru toti ce-i care o îndrăgesc si îi ascultă cântecele.

ACTIVITATE ARTISTICA:

* A absolvit Scoala Populara de Arta,sectia canto-muzica populara.

* A participat si obtinut multe premii la festivaluri-concurs.

* A facut parte din Ansamblul Profesionist «Rapsodia Romaneasca».

* A efectuat numeroase turnee in tara si in strainatate:

Spania, Turcia, Germania, Portugalia, Londra…

* A cantat pentru presedintele Romaniei Ion Iliescu si mai tarziu Traian Basescu.

* A fost invitata in emisiuni de folclor si divertisment la:TVR1, TVR2, PROtv, Antena1, PrimaTV, EtnoTv, FavoritTv, KanalD…

* A adus in fata publicului patru albume de muzica populara si petrecere.

* Este licentiata in drept juridic.

Albume

1
2007 - ”Ăsta-i cântec pentru nasu”
2
2004 - ”Om frumos cu vorbe bune”
3
2001 - ”De dragoste si dor”
4
1999 - ”Viată ,viată, n-am noroc”