Steliana Sima este pseudonimul artistic al subcomisarului de poliţie Florea Sima Cuţa (n. 6 ianuarie 1965, Cilieni, judeţul Olt), pe care l-a purtat în perioada 1983-1987, când a fost cunoscută pentru activitatea sa de interpretă de muzică populară din zona Romanaţi, ca angajată a Ansamblului „Rapsodia Oltului” din Slatina, perioadă în care a activat şi la Ansamblul „Plaiurile Oltului”.

Primele sale manifestări artistice au început încă din şcoala generală iar din anul 1983, a început să participe la concursuri şi s-a angajat la Ansamblul „Rapsodia Oltului”, colaborând şi cu Ansamblul „Plaiurile Oltului”. În 1987, după ce a cunoscut-o pe Maria Ciobanu, i s-au deschis noi orizonturi, deoarece s-a angajat ca solist vocal la Ansamblul Artistic „Ciocârlia” al M.A.I.

În anul 2006 a absolvit Facultatea de Muzică a Universităţii Spiru Haret, după care a dobândit statutul de agent de poliţie.

În anul 2008 a obţinut titlul de Master în „Artă Muzicală”, la aceeaşi universitate, după care a dobândit statutul de ofiţer de poliţie.

Din anul 2009 îndeplineşte funcţia de şef al Ansamblul Artistic „Ciocârlia” al M.A.I.

Steliana Sima este o cunoscuta interpreta de muzica populara si de petrecere,cu un repertoriu bogat in muzica pentru nunta. Piesele sale sunt inspirate din folclorul romanesc.

Steliana Sima este o cantareata care are foarte multi fani si vizitatori pe youtube. Printre cele mai vizualizate cantece regasim: “Am crescut pe langa mine”, “Mama,cand iti chemi copilul”, “Unde-i satul de-alta data” sau “Ma intreba fiul meu”.

In 2007, interpreta olteanca a primit cea mai importanta distinctie din intreaga sa cariera artistica, discul de aur la albumul “ Ma intreaba fiul meu”, pentru cele mai bune vanzari.

Desi originara din zona Olteniei, interpreta de muzica populara, Steliana Sima este admirata de romanul de pretutindeni pentru ca are grija ca in orice spectacol sa implice si invitatii.

 

 

„Păstrând filonul folcloric, am încercat să vin în întâmpinarea publicului. Şi astăzi preiau cântecele din vatra satului, dar le aduc către publicul de azi. Dorul de mamă, cătănia, dragostea, toată lumea le cântă, sunt ale tuturor.”

Repertoriul artistei contine cantece ritmice si vesele care anima atmosfera la toate nuntile la care este invitata sa cante. Este cu siguranta una dintre cele mai dorite artiste la nunti si nu numai, avand grija sa entuziasmeze de la primul pana la ultimul invitat prin vocea calda, veselie si voie buna!

Actualmente inspector de politie si director la Ansamblul “Ciocarlia”, Steliana Sima continua sa ne incate cu vocea ei la fiecare aparitie atat in cadrul emisiunilor televizate cat si la petrecerile si spectacolele la care este invitata.