Este o interpretă de marcă a Gorjului, care-și respectă vocația de artist, respectă publicul și întotdeauna cu modestie și naturalețe s-a aplecat în fața a tot ceea ce ține de folclorul autentic.

S-a născut la 13 martie 1970 in Tg-Jiu. Vocea sa caldă si placută a adus-o în 1993 pe scena Festivalului Concurs „Maria Lătărețu”, unde, recunoscându-i-se valoarea interpretativă și de repertoriu a obținut marele premiu. Urmează imediat colaborarea cu Ansamblul „Rapsozii Gorjului”, unde Victorița, vedeta în devenire e invitată la spectacolele de gală de la mai multe festivaluri din țară. Posturile de radio și televiziune îi mediatizează repertoriul prin numeroase înregistrări, iar Victorița e invitată la emisiunile de marcă ale folclorului.

Din 1995 devine angajată a Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” unde este o prezență constantă la spectacolele din țară și din străinatate. Are înregistrate mai multe albume, cu fiecare lansând șlagăre care sunt un etalon în folclorul gorjenesc. De-a lungul întregii sale cariere muzicale, Victorița a cules piese valoroase, adevărate nestemate folclorice, pe care le-a interpretat cu măiestrie, a adus mereu în fața publicului costumul popular pur și nestilizat, iar prin naturalețea care o caracterizează s-a impus în fața publicului ca o floare aleasă a Gorjului cu un glas curat și melodios.