Autobiografie Maria Rotaru:

“Mi-am inceput studiile muzicale din clasa a IV incercand sa descopar tainele viorii, iar mai tarziu am studiat in cadrul Liceului de Arta Marin Sorescu din Craiova la sectia muzicala suflatori –flaut. In paralel cu aceste activitati mi-am indreptat pasii spre cantul popular, descoperind mai apoi ca folclorul este o latura a muzicii care ma reprezinta. Am studiat cantul popular la clasa doamnei profesor Paula Dogaroiu din cadrul Scolii Populare Cornetti.

Munca mea abia incepea deoarece au urmat festivaluri si concursuri de gen prin tara, obtinand astfel experienta si amintiri frumoase, insa Festivalul Maria Tanase din Craiova a fost concursul care m-a initiat spre lumea artistilor profesionisti din lumea cantecului popular romanesc, obtinand astfel locul I –editia XVI-2001.

Am fost indrumata mai apoi in urma acestui concurs spre Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj Napoca unde am obtinut examenul mult dorit la sectia Pedagogie Muzicala, Studiind in paralel modulul de cant popular si canto clasic, pentru o mai buna cunoastere.

Absolvind cursurile Academiei de Muzica , munca mea nu s-a oprit aici, m-am indreptat spre Bucuresti obtinand examenul pentru master la Universitate –sectia Etnologie si Folclor.

Am devenit interpret de muzica populara tocmai pentru a fii in preajma oamenilor prin cantec, oferindu-le un moment de bucurie si oferindu-le prilejul sa cunoasca muzica populara autentica prin repertoriul pe care il abordez.

Iata-ma in Craiova in prezent redactor la Radio Romania Oltenia Craiova, o activitate pe care mi-am dorit-o din suflet deoarece muzica a ramas principala mea preocupare.”

Maria Rotaru este casatorita din 2 Noiembrie 2008 si are doi copii minunati, Mihai si Alexandru.