Warning: file_get_contents(http://youtube.com/get_video_info?video_id=x51yhfk): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 410 Gone in /home2/sounddes/folcloroltenesc.ro/wp-content/themes/folcloroltenesc/content-single-interpreti.php on line 51

Warning: file_get_contents(http://youtube.com/get_video_info?video_id=x51yhfi): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 410 Gone in /home2/sounddes/folcloroltenesc.ro/wp-content/themes/folcloroltenesc/content-single-interpreti.php on line 63

Warning: file_get_contents(http://youtube.com/get_video_info?video_id=x51yhfl): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 410 Gone in /home2/sounddes/folcloroltenesc.ro/wp-content/themes/folcloroltenesc/content-single-interpreti.php on line 75

Warning: file_get_contents(http://youtube.com/get_video_info?video_id=x51yhfh): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 410 Gone in /home2/sounddes/folcloroltenesc.ro/wp-content/themes/folcloroltenesc/content-single-interpreti.php on line 87

Constantin Magureanu s-a nascut la 13 noiembrie 1967, in localitatea Corabia, judetul Olt, reprezentand zona folclorica “Romanati” (Valea Dunarii).

Este absolvent al Scolii Populare de Arta din Slatina. In perioada 1985 – 1987 , in timpul satisfacerii stagiului militar a activat in cadrul “Casei Armatei” din Craiova.

In 1990 s-a angajat in cadrul Ansamblului Artistic “Doina Gorjului” din Tg-Jiu, apoi in anul 1992 la Ansamblul “Maria Tanase”, la Craiova, iar din anul 1995 revenind la Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.
In prezent Constantin Magureanu activeaza la ansamblul folcloric “Doina Oltului”.
Palmares:

1986 – locul I la “Festivalul ostasesc” , Craiova

  • 1989 – marele premiu la Festivalul “Corabia de Aur”, Corabia, Olt
  • 1991 – locul II la Festivalul “Primavara bailesteana”. Bailesti
  • 1991 – debuteaza la Radio si Televiziune
  • 1991 – “Topul tinerilor interpreti”, Radio Bucuresti
  • 1998 – locul II la “Festivalul cantecului popular romanesc”, sectiunea solisti profesionisti
  • 2008 – Facultatea de Muzica Spiru Haret – Bucuresti