Corina Călin este o tânără cu pasiune pentru cântecul popular. Înzestrată cu o voce frumoasă, pune în melodiile sale bucurie și entuziasm. Pe drumul succesului a ajuns datorită sprijinului necondiționat al familiei.

Artista are un repertoriu ce acoperă cele mai diverse trăiri sufletești, pe care îl îmbogățește cu versurile scrise de ea. Conștientă de talentul său, Corina aduce în inima ascultătorilor săi bucurie, voie bună și dragoste de viață. Primele semne că muzica populară îi este aproape de suflet au apărut încă din copilărie, când le cânta colegilor sau profesorilor la serbările școlare. Atunci se bucura de aprecierea unui public mai puțin numeros, dar astăzi succesul ei este mult mai mare.

„Am început să cânt în Gorj, la sat. Dragostea pentru cântecul popular mi-a fost inspirată de părinții mei, de tatăl meu în special, care și-a dorit foarte mult să cânte. Pentru că el nu a reușit, ne-a îndrumat mie și fratelui meu pașii pe acest drum“.

Corina și-a descoperit talentul de a cânta, când, la îndemnul tatălui ei, a urmat cursuri de pian. După o vreme a renunțat la a mai cânta la vreun instrument și a ales ca pe drumul cântecului popular să cânte doar cu vocea. „Era suficient că fratele meu cânta la pian. Eu am ales să cânt cu vocea, astfel ne completam. Așa am pornit la evenimente, de mici, alături de alți soliști sau instrumentiști“, a povestit Corina. Înainte să cânte muzică populară oltenească, artista a interpretat o perioadă muzica din zona Banatului. Sub ochii și la îndemnul părinților, aceasta a început să cânte și muzică oltenească. „Muzica din Oltenia mi se pare că este mai pentru suflet decât cea din Banat“, a spus Corina. Dragostea pentru cântecul bănățean i-a rămas în suflet artistei, lăsându-și amprenta și pe primul său album de muzică populară „Am lua om cu drag de viață“. Pe acest album se găsesc și melodii cu influențe din zona Banatului.

„Îmi doresc să ajung cât mai sus în sufletele oamenilor“

Corina spune că, deși în copilărie a trebuit să renunțe la unele ieșiri cu prietenii sau la alte activități specifice vârstei pentru a studia muzica, a meritat sacrificiul. „Atunci îmi părea puțin rău pentru că nu puteam să merg cu prietenii în altă parte decât în locul unde trebuia să cânt, pentru că nu aveam timp. Acum nu-mi pare rău, a meritat sacrificiul. Mi-am dorit și îmi doresc să ajung cât mai sus în sufletele oamenilor“.

Corina Călin, pe lângă faptul că are o voce frumoasă, are talent și în privința creațiilor folclorice. Olteanca își scrie singură textele melodiilor. Pe primul său album a scris 12 piese. Artista spune că talentul de a scrie versuri l-a deprins din liceu. „La ora de română, doamna profesoară ne provoca la tot felul de lucruri pentru a ne dezvolta partea creativă. Atunci mi-am descoperit talentul de a scrie, dar nu m-am gândit niciodată că o să ajung să scriu texte populare. Mă bucur că am ajutat și alți colegi cu texte și am primit aprecieri din partea lor“, a povestit Corina.

Artista își amintește cu drag de unul dintre cele mai frumoase momente din copilărie petrecute pe scenă. Glasul duios și ușor tremurând, mâinile într-un freamăt continuu și ochii umezi arată emoția pe care o trăiește și astăzi atunci când povestește despre  primele versuri cântate în fața unui public numeros, pe când era în clasa a VI-a. „Îmi amintesc că am participat în copilărie la un concurs între școli, Școala Stoina și Școala Păișani. M-am bucurat foarte mult că am avut ocazia să cântăm și muzică ușoară, și muzică populară. Am participat la ambele categorii și m-am bucurat de premii, dar mai ales de aplauzele publicului. A fost primul spectacol susținut pe o scenă unde a participat atâta lume. Cu toate că nu era decât un cămin cultural, pentru mine a fost multă lume.“

Pe drumul succesului pe care Corina Călin a pornit nu uită să le mulțumească şi colegilor care s-au bucurat de primii săi pași în muzica populară. Neta Soare, Mirela Zisu sau Ionela Anghel Popa sunt doar câteva dintre numele muzicii populare oltenești care au sfătuit-o și atunci când a decis să realizeze primul ei album „Am lua om cu drag de viață“. Corina Călin vrea ca publicul să se bucure de melodiile de pe acest album, iar în perioada următoare continuă promovarea acestuia.

Articol preluat din Gazeta de sud

 

Albume

1
2014 - Am lua om cu drag de viață