Toată lumea o cunoaște, dar poate mulți nu știu de unde a plecat pentru a ajunge pe culmea succesului, și nici de unde i-a venit ideea de a se face cântăreață. Ei bine aflați că Marcela Fota, celebra interpretă de muzică populară despre care vă povestim, își are rădăcinile din comuna Melinești, județul Dolj. Aici s-a născut, și tot aici a trăit o bună bucată de vreme, într-o familie cu 5 copii.

Prin prisma faptului că una dintre surorile artistei mai mare cu 8 ani era mai mereu prezentă pe scena muzicii populare și de acolo prin televizor sau prin intermediul radioului direct în casa părintească, Marcela spune că a crescut pe cântecele Marianei Ionescu Căpitănescu. Tot sora mai mare i-a fost mereu model de femeie, de artistă și de mamă, dar și ca o mamă care i-a purtat mereu de grijă. „Sora mea, Mariana Ionescu Căpitănescu este mai mare cu 8 ani decât mine, mi-a fost ca o mamă așa cum a fost pentru toți frații. De când eram foarte micuță  o auzeam la radio și o vedeam la televizor. Am crescut practic pe cântecele ei și admiram tot timpul faptul că avea posibilitatea să fie aranjată și în centrul atenției, lucru pe care mi-l doream și eu. Îmi doream să am aceleași oportunități, iar asta m-a făcut să urmez același drum ca al ei. Ea a fost modelul meu de om, de artist, de femeie, de mamă.

Primul contact cu scena și cu publicul a avut loc la vârsta de 12 ani la un spectacol ce s-a ținut la școală. De atunci a știut că asta este menirea ei pe pământ, să cânte și să încânte oamenii cu vocea sa. A urmat apoi Școala Populară de Arte  din Craiova și numele său a devenit din ce, în ce mai cunoscut și mai apreciat de oameni din toate colțurile lumii până în America, acolo unde a cântat  4 ani. „Am cântat și cânt mereu cu drag și dragoste pentru public. Cred că asta-i cheia succesului pentru orice artist. Am ajuns peste ocean cu muzica populară românească unde am cântat 4 ani pentru românii plecați de acasă. Am trecut prin Miami, New York, Chicago, Arizona și Canada, locuri minunate în care nici cu gândul nu mă așteptam să ajung”, ne dezvăluie interpreta.

Despre avantajele și dezavantajele meseriei de artist Marcela afirmă: „Avantaje sunt foarte multe, cele pe care le visam de mică, văzându-le la sora mea, cum ar fi faptul că esti mereu în central atenței, aranjată, și mai și câștigi bani și dragoste totodată, iar cât privește dezavantajele cred că timpul este o problemă pentru cei din branșa noastră. Însă în timp dacă îl gestionezi cum trebuie rezolvi și problema asta. Ar mai fi faptul că nu ai sărbători în familie pentru că atunci trebuie să mergi la cântare să-i distrezi pe oameni și weekend-urile sunt compromise de asemenea. Însă acesta este riscul fiecărei meserii. Peste tot există atât avantaje cât și dezavantaje”.

Dar oricâtă satisfacție i-ar aduce muzica și oricâtă dragoste ar primi din partea fanilor, bucurie mai mare decât aceea în care își ține copilul la piept nu există. Pentru Marcela micuțul David este minunea ei.

„Băiatul meu a apărut pentru a completa viața mea frumoasă. L-am dorit foarte mult și am știut că de când va veni pe lume îmi va completa viața. Este cel mai frumos dar pe care l-am primit de la Dumnezeu! Liniștea deplină o găsesc în fiecare seară când îl țin la piept”, spune Marcela.