Ioana Andreea Chisăliță, Marele Premiu si Trofeul Festivalului national “Maria Tanase”

Marele Premiu și Trofeul celei de-a XXIII-a ediții a Festivalului Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase”, organizat la Craiova între 28 septembrie și 3 octombrie 2015, a fost acordat Ioanei Andreea Chisăliță. Are 17 ani, este din Suceava si a impresionat cu vocea și ținuta ei scenică nu numai juriul, ci și publicul craiovean, care i-a acordat Premiul de Popularitate și a răsplătit-o cu ropote de aplauze atât în concurs, cât și în Gala Laureaților.

 

 

 

Festival andreea chisalita trofeu

Pentru mine, Festivalul „Maria Tănase” este un vis împlinit” a declarat marea castigatoare la primirea premiilor,”Simplul fapt de a trece preselecția lui, de a mă afla în fața juriului format doar din specialiști în domeniu, de a fi pe aceeași scenă cu două dintre cele mai apreciate orchestre din România și de a fi în fața dvs., a publicului craiovean, este o mare onoare pentru mine. Dedic acest Trofeu doamnei Sofia Vicoveanca! Îi mulțumesc din suflet pentru sfaturi și pentru că mi-a permis să prezint în concurs atât balada, cât și cântecul de joc din repertoriul dumneaei”, a adaugat, la primirea premiului, Ioana Andreea Chisăliță.

Festival andreea chisalita trofeu 01

Ioana Andreea Chisăliță are 17 ani, este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava şi a reprezentat în concurs zona Bucovinei. Încă de mică a îndrăgit muzica populară și îi place să spună că Dumnezeu i-a pus cântecul în leagăn. Este, de asemenea, câştigătoarea Trofeului la Festivalul Național „Natalia Șerbănescu” de la Tulcea şi la Festivalul „Ponoare Ponoare”, din Mehedinți. Pe scena de la Craiova a cântat „Balada miresei părăsite” și cântecul de joc „Cine la joc nu se prinde!”.