Promisiune indeplinita: A fost de POMINA, “Nunta de pomina la olteni”!

Spectacol de gala pus în scena de Ansamblul folcloric profesionist “Maria Tanase” cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la înființare.

Un regal folcloric, un spectacol eveniment, traditii reamintite pe scena nationalului craiovean, intr-un cuvant a fost DE POMINA! 

Gătitul miresei, barbieritul ginerelui, Bradul de nunta, udatul, matauzul, fedelesul, panza, iertaciunea dar si altele mai putin cunoscute sunt doar cateva dintre obiceiurile de nunta la olteni ce au fost puse in scena cu ajutorul instrumentistilor, dansatorilor si solistilor vocali ce fac parte din Ansamblul Profesionist Maria Tanase.

Un spectacol ce a fost aplaudat indelung, la scena deschisa, in picioare, de un public cunoscator, ce a umplut pana la refuz sala mare a Teatrului national “Marin Sorescu” din Craiova.

Timp de aproape doua ore autenticul a fost la el acasa! Obiceiuri si traditii de nunta au fost cantate, dansate si rostite de profesionistii ce formeaza Ansamblul Folcloric Maria Tanase.

Niculina Stoican, Mariana Ionescu Capitanescu, Constantin Enceanu, Petrica Mitu Stoian, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Manuela Motocu, Aneta Şişu, Cristian Bănăţeanu, Ciri Mayer, Liviu Dică, împreună cu orchestra dirijata de Cristi Pîrlea şi dansatorii condusi de maestrul Ionel Garoafa, cel care a prezentat si a facut legatura intre momentele ce se desfasoara pe parcursul unei nunti traditionale in Oltenia, au realizat o “Nunta de Pomina”.

Scenariul semnat de d-na profesor doctor Gabriela Rusu Pasarin a fost scris dupa o indelunga perioada de documentare in zonele Olteniei si a slefuit cateva dintre obiceiurile scoase din lada de zestre ce insotea pe tanara ce se marita si pornea in noul drum alaturi de alesul sau.

Actul artistic oferit pe 11 mai 2017 publicului craiovean a punctat intr-un mod spectaculos si aniversarea a 25 de ani de la infiintarea Ansamblului folcloric profesionist “Maria Tanase”. Le uram si noi implinirea tuturor obiectivelor, multa sanatate tuturor angajatilor si la cat mai multe realizari in cariera profesionala. La multi ani!

Fotografii din “Nunta de pomina la olteni”!