De astazi, 13 ianuarie 2017, maestrul Nicu Cretu merge sa dirijeze Corul Ingerilor!

13 ianuarie, o zi cu ghinion pentru comunitate, pentru breasla, pentru public si pentru toti artistii ce l-au cunoscut, l-au ascultat sau au lucrat cu maestrul Nicu Cretu, dirijorul Ansamblului folcloric profesionist “Maria Tanase” din Craiova!

Suntem tristi insa si invidiosi: Dumnezeu a vrut sa-I cante doar Lui!

Maestrul Nicu Cretu s-a hotarat sa ne spuna adio, sa puna punct existentei sale pe acest pamant  si sa mearga la cer, poate sa dirijeze Corul Ingerilor sau, poate, sa povesteasca celor doua nestemate ale cantului popular oltenesc si romanesc, Maria Tanase si Ioana Radu, despre nenumaratele festivaluri pe care le-a dirijat in onoarea lor. Poate a vrut sa mearga sa-i vorbeasca Ioanei Radu despre succesul ultimului mare festival dirijat de el, cea de-a VII-a editie a Festivalului “Ioana Radu” din toamna anului 2016.

Asculta aici maestrul dirijor Nicu Cretu la cea de-a VII-a editie, si ultima la care a participat, a Festivalului “Ioana Radu”.

Nu stim ce a avut de gand maestrul, un lucru insa este cert: A parasit scena una dintre cele mai prolifice figuri a Craiovei, a Doljului, a Olteniei si a Romaniei.

Odihna vestica maestre!

Echipa Folclor Oltenesc transmite condoleante familiei!

 

Nicu Cretu – Un virtuoz instrumentist si dirijor, incepand cu anul 1992, al Ansamblului Profesionist „Maria Tanase” din Craiova dar si directorul acestui ansamblu in perioada 2003 – 2009.

S-a nascut, in mijlocul verii, intr-o zi de 17 iulie a anului 1947.

De loc din Măceşu de Sus, iubitor al muzicii populare oltenești, maestrul a îndrăgit încă de mic vioara. În timpul facultății, pe care a urmat-o la Timișoara, a activat în Ansamblul Studenţesc „Doina Timişului“ şi la Ansamblul Folcloric „Timişu“. În anii ’70 s-a întors acasă, la Craiova, unde a preluat, la Electroputere, Ansamblul ”Mugurelul”. În 1991, când s-a înfiinţat Ansamblul ”Maria Tănase”, a devenit dirijorul său.