“Nunta de POMINA la olteni”, o premiera eveniment!

“Nunta de pomină la olteni” va avea loc joi, 11 mai, de la ora 18, la Teatrul National „Marin Sorescu”.

Nunta este evenimentul plin de emotii speciale unde doua inimi se unesc pentru a forma o familie.

Si in zona Olteniei ca si in celelalte regiuni ale tarii exista din vechime numeroase obiceuri de nunta. Aceste obiceiuri de nunta au fost puse in scena si sintetizate in doua ore si jumatate de spectacol de catre artistii  Ansamblului Profesionist Maria Tanase din Craiova.

Miercuri, 3 mai 2017, a avut loc la sediul Ansamblului folcloric profesionist “Maria Tanase” din Craiova, sala Nicu Cretu, conferinta de presa ce anunta premiera spectacolului  “Nuntă de pomină la olteni”, un spectacol in regia si scenariul d-nei Gabrielei Rusu Pasarin ce ne ofera in continuare cateva amanunte:

Pe vremuri oamenii se imbracau in portul popular, iar nunta era tinuta duminica. Invitatia de nunta consta in anuntarea satului in saptamana nuntii, joia sau sambata.

Gătitul miresei, barbieritul ginerelui, Bradul de nunta, udatul, fedelesul dar si altele mai putin cunoscute sunt doar cateva dintre obiceiurile de nunta la olteni ce vor fi puse in scena cu ajutorul instrumentistilor si solitilor vocali ce fac parte din Ansamblul Profesionist Maria Tanase. Amanunte despre acest spectacol avem de la directorul Ansamblului Maria Tanase, d-na Niculina Stoican.

Atmosfera de sărbătoare va fi întretinută de artisti îndrăgiti: Niculina Stoican, Mariana Ionescu Capitanescu, Constantin Enceanu, Petrica Mitu Stoian, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Manuela Motocu, Aneta Şişu, Cristian Bănăţeanu, Ciri Mayer, Liviu Dică, împreună cu orchestra şi dansatorii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

Acompaniamentul spectacolului va fi susţinut de orchestra ansamblului, condusa de Cristi Pîrlea.

Coregrafia, Ionel Garoafă. Scenariul si regia – Gabriela Rusu Pasarin.

Sunteti asteptati joi, 11 mai, de la ora 18, la Teatrul National „Marin Sorescu”, la “Nuntă de pomină la olteni”, Biletele se gasesc la sediul ansamblului sau la agentia teatrului la 40 de lei pret intreg si 30 de lei pret redus!